loading...
آموزش موسیقی
موزیک دون بازدید : 24 پنجشنبه 28 اسفند 1399 نظرات (0)

اکثر کلارنیت‌ها کاورهایی دارند که بخش‌های ثابتی برای هر قطعه از ابزار دارند. وقتی قطعات را درمی‌آورید و می‌خواهید آن‌ها را به هم وصل کنید، جعبه را چک کنید تا مطمئن شوید همه‌ی اجزا را درآورده‌اید و آماده‌ی کار کردن هستند. قطعات از پایین به بالا به ترتیب زیر مونتاژ می‌شوند:

  • زنگ قطعه‌ی پایینی شیپور است و مثل یک مگافون عمل می‌کند.
  • دسته‌ی پایینی تنه‌ی اصلی کلارنیت را تشکیل می‌دهد و یک بخش اتصال چوب پنه‌ای تنها روی یک انتهای بخش را دارد.
  • دسته بالایی بخش مهم دیگر بدنه‌ی اصلی کلارنیت را تشکیل می‌دهد و چوب پنه‌ای روی هر دو انتهای بخش دارد. لولای فلزی صاف را روی دو قطعه برای اینکه لوله جهت مناسبی داشته باشد تنظیم کنید.
  • لوله باید یک قطعه کوتاه با طول 4-3 اینچ باشد و یک انتهایش اندکی فشرده‌تر از انتهای دیگر باشد.
  • قطعه دهانی بالایی‌ترین بخش ابزار است و باید با یک رباط چرمی یا فلزی که برای نگه داشتن نی در مکان همراه باشد. بخش پایین قطعه دهانی را با کلید اکتاو صاف طویل روی ابزار تنظیم کنید.

 

موزیک دون بازدید : 23 پنجشنبه 28 اسفند 1399 نظرات (0)

 

اگر برای یک گروه مدرسه شروع می‌کنید، معمولاً می‌توانید یک کلارنیت را از آموزشگاه یا فروشگاه لوازم موسیقی شهرتان قرض بگیرید. معمولاً آموزش با یک ابزاری که خوب نگهداری شده و نو است بهتر از استفاده از ابزار زیر شیروانی نم‌دار شده و خراب است. این کار همچنین کم هزینه‌تر از خریدن یک مدل جدید است.

  • اگر مبتدی هستید، یک کلارنیت پلاستیکی توصیه می‌شود. یک بافت 12B یا یاماها 255 هر دو مدل‌های مشهوری هستند ولی کسی که با کلارنیت پلاستیکی شروع کند کار کردن با نوع چوبی آن مشکل است. معمولاً از یک نی نرم استفاده می‌شود. 2 تا 5/2 اغلب کارآمد هستند. می‌توانید از نی‌های با قدرت بالاتر (3 یا 4) وقتی که مدتی نواختید استفاده کنید.
  • از کلارنیت‌های بدون نام استفاده نکنید (کلارنیت‌های تولیدکنندگانی که مشهور نیستند). نوازندگان کلارنیت حرفه‌ای و تعمیرکنندگان آن‌ها اطلاعاتی در مورد برندهای کلارنیتی که تاکنون نشنیده‌اند ندارند.
  • اگر یک کلارنیت قدیمی دارید که می‌خواهید از آن استفاده کنید، آن را به یک فروشگاه ابزار موسیقی ببرید تا برایتان تعمیر کند. پدها احتمالاً باید عوض شوند تا مطمئن شوید صدایی صاف از شیپور بیرون می‌آید.
موزیک دون بازدید : 22 پنجشنبه 28 اسفند 1399 نظرات (0)

کلارینت یک ساز از خانواده سازهای بادی چوبی است. قدمت کلارینت حداقل به قرن سوم قبل از میلاد به ممت های (Memet) مصری باز می گردد که بعدها توسط رمی ها و یونانی ها آپدیت شد. ممت در نهایت تبدیل به ساز بادی شام شد که بعدها به شالمو و سپس اِبوا ارتقا پیدا کرد. ابوا، سازی از خانواده سازهای چوبی بادی است با این تفاوت که دهنی ندارد. طی دوره رمانتیک موسیقی، کلارینت و شیپور از مهمترین سازهای بادی به حساب می آمدند. کلارینت در سبکهای موسیقی امروزی بسیاری مانند ارکسترها، جاز، راک و ژانرهای مدرن دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

  • کلارینت به عنوان “چوب شیرین بیان” نیز شناخته می شود.
  • موسیقیدانی که کلارینت می نوازد، کلارینتیست خطاب می شود.
  • کلارینتها معمولا از چوب سیاهی از آفریقا ساخته ی شوند. این ساز گاهی اوقات از چوب امپینگو هم ساخته می شوند. این درختان از طنین اندازی خوبی برخوردارند. انواع دیگر چوبهای به کار برده شده در کلارینت عبارتند از گرانادیلا، چوب بلسان بنفش، چوب شمشاد، کوکوبولو.
  • برخی از کلارینت ها از فلز یا پلاستیک ساخته می شوند اما کلارینتهای سنتی از جنس چوب هستند.
  • لرزش صدا، زبانه کلارینت و کلیدی که موزیسین اجرا می کند باعث ایجاد صدا در یک کلارینت می شود. زبانه زمانی می لرزد که کلارینتیست در دهنی آن بدمد.
  • کلارینتها نواک های متفاوتی دارند و بر همین اساس دسته بندی می شوند. آنها از بالاترین تا پایین ترین عبارنتد از: کلارینت پیکولو (کلید فلت A)، کلید فلت E کلارینت، کلید D کلارینت، کلید C کلارینت، کلید فلت B کلارینت، کلید A کلارینت، باست کلارینت، شیپور باست (کلید F)، کلارینت آلتو (کلید فلت E یا F)، کلارینت بیس (کلید فلت B یا A)، کلارینت کانتربیس کلید فلت EE و کلارینت کانتر بیس (کلید فلت BB).
  • کلارینت از چندین بخش شامل دهنی، لوله بشکه مانند، اتصال بالایی، پد، کلید، کلید حلقه ای، میله یا راد، اتصال پایینی و شیپوری تشکیل شده است.
  • کوچکترین کلارینت، یک پیکولو کلارینت A فلت است و خیلی استفاده از آن رایج نیست.
  • اولین کلارینت واقعی در دهه 1600 میلادی توسط جانی دنر در آلمان ساخته شد. اگرچه مستقیما از نسل شالمو است.
  • آخرین سازی که به ارکستر سمفونی اضافه شده، کلارینت است.
  • وولفگانگ آمادئوس موزارت اولین آهنگسازی بود که یک قطعه موسیقی مخصوص کلارینت نوشت.
  • کلارینت اغلب با سازهای دیگری نظیر پیانو، شیپور باست، سازهای چهارگانه زهی، ابوا، ساکسیفون، باسون، فلوت و شیپور ترکیب می شود.
  • کلارینت در بین موزیسین های جاز در اوایل دهه 1900 میلادی محبوبیت بسیاری داشت. این ساز یکی از مهمترین سازها در این ژانر در دهه 40 این قرن در دوره گروه بزرگ موسیقی (Big Band Era) بوده است.
  • موسیقیدانان مشهور سبک جاز که کلارینت می نواختند عبارتند از لاری شیلدز، جانی دادز، سیدنی بچت، بنی گودمن، وودی هرمان و بسیاری افراد دیگر.
  • گروه های موسیقی مدرنی که از کلارینت در برخی از موسیقی هایشان استفاده کرده اند عبارتند از تام ویتز، پینک فلوید، آئرواسمیت و بیتلز.
  • سلریتی های مشهوری که ادعا کرده اند که کلارینت می نوازند عبارتند از جیمی کیمل، استیون اسپیلبرگ و جولیا رابرتز.
موزیک دون بازدید : 25 چهارشنبه 27 اسفند 1399 نظرات (0)

10-در دهه 50 میلادی، لیتل والتر، نوازنده مشهور هارمونیکای گروه های بلوز، در نواختن هارمونیکا مستقیما از طریق میکروفون پیشگام بود. او از یک میکروفون مدل فشنگی استفاده می کرد که بعدها مورد استفاده راننده تاکسی ها هم قرار گرفت!

میکروفون فشنگی صدای واضح و بلندی از هارمونیکا ارائه می دهد که روی فرکانسهای رنج میانی تاکید دارد و این امکان را فراهم می کند تا صدای هارمونیکا از بین صداهای بلندی مثل گیتار الکتریک به خوبی شنیده شود. از آن به بعد نوازندگان هارمونیکا در سراسر دنیا این متد را به کار گرفتند تا از صدای فوق العاده و واضحی که ایجاد می شد، بهره مند شوند.

11-هارمونیکا همچنین ساز مورد علاقه چند رئیس جمهور ایالات متحده هم هست. در میان فهرست اسامی رئسای جمهور طرفدار این ساز، می توان به نام آبراهام لینکل، کالوین کولیج و رونالد ریگان اشاره کرد.

12– هارمونیکای کروماتیک با یک دکمه در یک طرف، از برادران این ساز به شمار می رود! این مدل برای برطرف کردن مشکل هارمونیکای معمول یعنی دیاتونیک اختراع شد که تنها در نتهای خاصی نواخته می شدند. هر هارمونیکای کروماتیک می تواند تمام نتها را بنوازد.

 

حدود 90 سال پس از اختراع اولین هارمونیکا، هانر اولین هارمونیکای کروماتیک با 12 حفره را هم ابداع کرد. یکی دیگر از انواع پرطرفداری که بعدها محبوبیت پیدا کرد، هارمونیکای کروماتیک 16 حفره ایست.

13-با اینکه هارمونیکاها اغلب مربوط به سبک های موسیقی بلوز، راک و فولک هستند، اما اگر دقت کرده باشید خواهید دید که هارمونیکا در آهنگهای موفق سایر ژانرهای موسیقی هم به کار رفته است. دو نمونه ای که به ذهنم می رسد، آهنگ Timber پیت بال در سال 2013 است که در آن از هارمونیکا برای ریف اصلی استفاده شده است، و دیگری آهنگیست از خواننده هیپ هاپ، Bad News brown که برای ایجاد ضرب های هیپ هاپش، به وفور از هارمونیکا استفاده کرده است.

موزیک دون بازدید : 28 چهارشنبه 27 اسفند 1399 نظرات (0)

5-در حال حاضرکوچکترین هارمونیکای قابل نواختن، لیدی کوچک هانر یا (Hohner Little Lady) است. چهار حفره دارد که به شما این امکان را می دهد تا 8 نت متفاوت بنوازید و همچنین اولین سازیست که در فضا نواخته شده است! این اتفاق در سال 1965 توسط والتر شیرا، فضانورد آمریکایی رخ داد. او دوستش را در فضاپیمای ماموریت جمینی 5 با نواختن آهنگ Jingle Bells با هارمونیکا در شب قبل از کریسمس غافلگیر کرد.

6-بزرگترین هارمونیکا در نوامبر 2009 توانست در هنگ کنگ یک گروه کر را دور هم جمع کند و رکورد جهانی را بشکند. این گروه شامل 6.131 شرکت کننده بود که ملودی رکورد جهانی گینس را به مدت هفت دقیقه در کنار ارکستر سازهای زهی اجرا کردند.

7-دهه 60 میلادی دوران طلایی برای هارمونیکا بود، فروش آن به خاطر استفاده گروه های بلوز و محبوبترین ژانرهای موسیقی مانند راک و فولک افزایش یافت.

 

از نمونه های برجسته باب دیلان بود که به نواختن همزمان گیتار و هارمونیکا می پرداخت (و الهام بخش میلیون ها نفر دیگر به خاطر اجرای خوب بود). جان لنون هم مسئولیت نواختن هارمونیکای آهنگ Love Me Do (1963) را بر عهده داشت که اولین آهنگ موفق گروه Beatles بود که در بیشتر قسمتهای آن از هارمونیکا استفاده شد.

8-در میان مشهورترین موزیسینهایی که قبلا روی صحنه هارمونیکا می نواختند و ممکن است بشناسید، می توان به شکیرا، جان مایر، جانی کش، شریل کرو، میک جاگر، ون موریسون، آلانیس موریست، استیوی واندر، تام پتی، جان ملنکامپ، جیمی پیج و رابرت پلنت (لد زپلین)، بونو (یو تو)، ادی ودر (پیرل جم)، نیل یانگ، بن ژاوی، اوزی اسبورن، بروس اسپرینگزتین و ستاره های دیگر اشاره کرد.

 

9-این ساز وقتی با قاعده و منظم نواخته شود، می تواند در عمل یک تمرین هوازی خوب و ورزشی برای تنفس باشد که به شما کمک می کند کنترل بهتری روی سیستم تنفسیتان داشته باشید. از دیگر مزیتهای آن، افزایش انرژی در تمام روز و داشتن لبخند بر روی صورتتان است.

موزیک دون بازدید : 19 چهارشنبه 27 اسفند 1399 نظرات (0)

1-افراد بسیاری هستند که تا به حال چیزی درباره هارمونیکا نشنیده اند، اما جالب است بدانید این ساز پس از گیتار پر فروش ترین در دنیاست. مثلا تنها در ایالات متحده بیش از 40 میلیون هارمونیکا فروخته شده است! این بدان معناست که در کشوری با جمعیتی نزدیک به 320 میلیون نفر، احتمالا یک عدد از این ساز در هر خانه وجود دارد!

 

2-هارمونیکا اولین بار در سال 1821 در آلمان توسط فردی به نام کریستین باخمن اختراع شد و حق امتیاز آن ثبت گردید. کریستین در آن زمان پسر بچه ای 16 ساله بود! او هارمونیکا را Mundaeoline نامید. هارمونیکا بعدها شروع به گسترش در سراسر اروپا به گونه های مختلف کرد و در نیمه دوم قرن نوزدهم به ایالات متحده هم آورده شد که خیلی زود توسط بخش عظیمی از موسیقیدانان سبک بلوز مورد استفاده قرار گرفت.

3-اولین هارمونیکاها در قسمت صفحات محافظ از چوب ساخته شده اند. امروزه هارمونیکاهایی که بدنه شان تماما از چوب ساخته شده باشد، بسیار گران قیمت بوده و سازهای ویژه ای هستند.

4-در سال 1857، یک ساعت ساز از شهر تروسینگن، شروع به ساختن هارمونیکا در خانه اش کرد. کار او با استقبال خوبی همراه شد و در سال اول 600 قطعه از این ساز را به فروش رساند. 600 هارمونیکا را به همراه یک کارگر ساخته بود.

 

او شغل خود را از ساعت سازی به تولید هارمونیکا در یک کارخانه تغییر داد و به رشد قابل توجهی در این زمینه دست یافت. نام او متیاس هانر (Matthias Hohner) بود. هانر در سال اول بیش از یک میلیون هارمونیکا تولید کرد که به همین دلیل او از بهترین های این عرصه به شمار می رود.

موزیک دون بازدید : 43 سه شنبه 26 اسفند 1399 نظرات (0)

1 –ردیف آوازی محمود کریمی : که توسط خود وی ضبط شده و دکتر محمد تقی مسعودیه آنرا آوانگاری ( نت نویسی ) کرده است . ارشد تهماسبی نیز براساس نت نگاری دکتر مسعودیه ، کتاب “جواب آواز” را برای تار و سه تار ارائه داده است که آلبوم آن نیز با اجرای تار ایشان موجود است.

2 – ردیف آوازی عبدالله دوامی : که نوار های آن با همراهی تار محمدرضا لطفی موجود است و همچنین دستگاه شور آن را محمدرضا لطفی به خط  نت  نوشته است .

3 – ردیف آوازی ادیب خوانساری 

4 – ردیف آوازی سید حسین طاهرزاده : که برخی از نوارهای آن موجود است .

5-ردیف‌آوازی زنده‌یاد نورالدین رضوی سروستانی با تار داریوش طلایی 

6- ردیف آوازی محمدرضا شجریان

7- ردیف آوازی موسیقی ایرانی هوشمند عقیلی 

8- ردیف آوازی موسیقی ایرانی ابراهیم بوذری 

9-ردیف آوازی استاد اسماعیل مهرتاش 

10-ردیف آوازی حاتم عسگری فراهانی 

موزیک دون بازدید : 24 سه شنبه 26 اسفند 1399 نظرات (0)

ردیف میرزا عبدالله

ردیف آقا حسنقلی

ردیف درویش خان

ردیف علی اکبر شهنازی

ردیف علی نقی وزیری

ردیف مرتضی نی داوود

ردیف موسی خان معروفی

ردیف ابوالحسن صبا

ردیف عبدالله خان دوامی

ردیف علی تجویدی

ردیف فرامرز پایور

ردیف محمود کریمی

ردیف نورعلی برومند

ردیف سعید هرمزی

موزیک دون بازدید : 28 سه شنبه 26 اسفند 1399 نظرات (0)

برونونتل (کسی که بر روی موسیقی ایرانی کار می کرد) به ردیف ها به عنوان یک موضوع فرهنگی نگاه کرده است و اینگونه بیان کرده که فرهنگ مردم ایران تاثیراتی بر روی ردیف های موسیقی داشته است که می توان گفت این عوامل شامل موارد زیر است:

  • نظام طبقاتی: مردم به شاه/رهبر خود اقتدا می‌کنند، استادان دانشگاه به رئیس دانشکده، و خانواده‌ها پدرسالارانه هستند
  • فردگرایی: تقلید پسندیده نیست، و متفاوت بودن ارزش دانسته می‌شود
  • تعارفات: در موضوعات خودمانی، اصلی‌ترین فرد یا حرف اول می‌آید، اما هر چه شرایط رسمی‌تر می‌شود، حرف‌های اصلی به انتها رانده می‌شوند و سخنگوی اصلی نیز معمولاً نفر آخر است.
موزیک دون بازدید : 25 سه شنبه 26 اسفند 1399 نظرات (0)

درحالی که رو به دیوار ایستاده اید سر را کاملا” صاف کنید یعنی نباید سر به سمت بالا یا پائین و یا به راست و یا به چپ باشد سپس از طریق بینی به آرامی و به صورت عمیق به اندازه عدد 1 تا 3 به داخل نفس بکشید. همزمان عضلات شکم را رها کنید تا با هر نفس عمیق شما شکم به جلو بیاید در این حرکت قفسه سینه نباید هیچگونه حرکتی داشته باشد بعد عضلات شکم را منقبض کرده با فشار به امعاء و احشا و فشار به دیافراگم و در نهایت فشار به ششها بازدم را سریع انجام دهید. باید صدای هیس ایجاد شود.

درهنگام این تمرین موارد زیر را مد نظر قرار دهید.

  •  یادتان باشد که گلو و حنجره باید کاملاً راحت و آزاد باشد.
  •  خروج هوا به صورت کنترل شده باشد.
  • حرکت شکم در این تمرین بسیار مهم است اگر حرکت شکمی نداشته باشید تمرین شما نادرست است.
  • هوا را با شدت به طوری که صدای هوف بدهد از بینی خارج کنید.

30 بار این عمل را در هر بار تمرین تکرار کنید.اگر خواستید این تمرین را ادامه دهید سعی کنید که حتما استراحتی به خود بدهید.( بعد از 30 بار)

با این تمرین عملکرد دیافراگم برای شما مشخص می شود.

در مرحله بعد عمل دم و بازدم را طبق روش فوق انجام میدهید ولی این بار به جای اینکه فقط هوا را به بیرون بدهید آنرا در حلق به تارهای صوتی زده و تولید صدا میکنید و صدا را به بیرون میدهید بدون اینکه در گلو و عضلات گردن تغییری را ایجاد کنید صدای ایجاد شده خام و وحشی است برای ایجاد صدای اهلی و دارای رنگ خوب، بهتر است که آنرا به صورت مخروطی از دهان خارج کنید یعنی صدای پرقدرت دیافراگمی را بدون تغییر در گلو به سمت سقف دهان هدایت کرده پس از برخورد با نرم کام آنرا به سمت لبها هدایت کرده و با لبهای گرد و جمع صدا را خارج میکنیم این نوع صدا از بهترین نوع صداها در آواز ایرانی میباشد که البته تمام موضوعات فوق به صورت تئوری است اگر خواستید این تمرینات را انجام دهید حتما” باید در حضور یک استاد این تمرینات انجام پذیرد تا درستی و یا نادرستی تمرینات فوق مشخص گردد.

تعداد صفحات : 16

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 157
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 19
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 29
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 140
  • بازدید ماه : 358
  • بازدید سال : 2,711
  • بازدید کلی : 7,833